Over Dolfyn

De ideeën voor dolfyn ontstonden al in 2001. Om het begin van de ontwikkeling mogelijk te maken werd in 2003 een stichting opgericht door enkele bedrijven en instellingen in de regio Zuidoost Brabant. Versie 0.3 van dolfyn werd dankzij de stichting en onder de vlag van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij / Innovatieve Acties Brabant in 2005 vrijgegeven. De dagelijkse leiding van de stichting was in handen van Peet Franken, Franken Consultancy, Helmond.

De broncode van dolfyn is geschreven door, en eigendom van (tenzij anders aangegeven), Cyclone Fluid Dynamics BV te Waalre:

       Cyclone Fluid Dynamics BV
       Sweelincklaan 4
       NL-5583 XM Waalre
       telefoon: (040) 22 30 491
       e-mail: info (apenstaartje) cyclone.nl

De ontwikkeling van dolfyn ging ook na 2005 verder met onder andere scalars, deeltjes en vele andere uitbreidingen. Dolfyn werd gekozen als de solver voor Comflow en andere programma's en door het Amerkikaanse National Institute of Standards and Technology (NIST) gebruikt als referentie voor FiPy. Ook werd dolfyn opgenomen in de 'CAE linux' distributie. Om de samenwerking tussen industrie en de academische wereld te vergemakkelijken werd de GPL licentie in 2007 gewijzigd in Apache License, 2.0.

In 2008 werd dolfyn robuster en in december kon de eerste promotie gevierd worden: Boukes Thesis
Development of a generic engineering model for packed bed reactors using Computational Fluid Dynamics
door dr.ir. Bouke Tuinstra.

Dolfyn is in de afgelopen jaren mede tot stand gekomen dankzij de ondersteuning van:Cyclone www.dolfyn.net